Eesti meeldivaim lihabränd Maks & Moorits pakub nüüd uudistoodetena kolme sorti maitsvaid pelmeene ja lisaks mõnusaid Väikeseid frikadelle, mida saad kasutada paljude roogade valmistamisel.
Pelmeenide valiku lipulaevaks on Klassikalised pelmeenid, mis sobivad ka kõige nõudlikumale maitsele. Kodusema meki eelistajal tasub kõigepealt proovida Kodupelmeene ja lastega peredes leiavad kindlasti fänne Väikesed pelmeenid.
Legendi järgi valmistati esimesed pelmeenid Hiinas umbes 2200 aastat tagasi. Meie toidulauale jõudsid need mongolite ja vene jahimeeste kaudu. Pelmeene või nende sarnaseid toite söövad ja armastavad paljud rahvad: teame ju Ukraina vareenikuid, Gruusia hinkaale, Itaalia ravioole, Jaapani gyoza’sid jpm.
Kõiki Maks & Mooritsa pelmeene saad valmistada mugavalt keedupotis, pannil või fritüüris. Serveeri lihtsalt hapukoore ja maitserohelisega ning maitsev õhtusöök ongi valmis!
Klassikalised, pisut suurema kujuga pelmeenid sobivad ka kõige nõudlikumale maitsele, sest sisaldavad 40% sealiha ja 20% veiseliha. Kiire, kuid hõrk õhtusöök valmib kõigest 10–15 minutiga. Pelmeenide juurde paku hapukoort, lisanüansi annavad maitseroheline ja/või must pipar.
400 g
Kui eelistad lihtsamat ja kodusemat mekki, on sinu valikuks kodupelmeenid, mis maitsevad kindlasti ka lastele. Kodupelmeenide täidises täiendavad teineteist sea- ja broileriliha. Suuremast pakendist jätkub kogu perele ja muidugi saab õhtusöök vähese vaevaga valmis!
700 g
Väikeste pelmeenide kohta oskame kindlalt öelda, et need külmkappi seisma ei jää. Kui õhtusöögist peakski mõni pelmeenike üle jääma, näpsatakse need õige varsti snäkiks. Ainult sealiha sisaldavad pelmeenid maitsevad võrdselt hästi nii suurtele kui ka pisikestele sööjatele.
400 g
Igas külmkapis võiks alati leiduda paar pakki väikeseid frikadelle, sest neist saad kiiresti valmistada ükskõik millise maitsva roa. Keeda, prae või küpseta, kasuta supi või panniroa valmistamisel, lisa peotäis frikadelle praekartulitele või pastaportsule. Lihtne ja geniaalne!
350 g
PANNIL: prae pelmeene eelsoojendatud õlis või võis. Sega aeg-ajalt, kuni pelmeenide pealispind muutub kuldpruuniks.
KEETES: aja vesi keema ja maitsesta soolaga. Tõsta pelmeenid keevasse vette. Keeda, kuni pelmeenid kerkivad veepinnale. Seejärel keeda keskmisel temperatuuril veel 6–8 minutit, väikeseid pelmeene 5–7 minutit. Vahepeal sega.
FRITÜÜRIS: aseta pelmeenid eelsoojendatud kuumaõhufritüüri. Et pelmeenide pealispind jääks mõnusalt krõbe, piserda neid eelnevalt õliga. Küpseta 180 kraadi juures 12–15 minutit, väikeseid pelmeene 10–12 minutit.
SUPI JAOKS: aseta külmutatud frikadellid keevasse vette ja keeda 5–7 minutit. Vahepeal eemalda vaht. Soovi korral võid frikadelle enne ka praadida.
PANNIL: kõigepealt eelkuumuta panni õli või võiga. Vala frikadellid kuumale pannile ja prae 6–8 minutit, kuni need muutuvad kuldpruuniks.
FRITÜÜRIS: pane frikadellid eelsoojendatud fritüüri ja küpseta 180 kraadi juures 6–10 minutit.